Godnatt

Snart är det dags för att träffa kudden för natten : ), måste göra i ordning vällen så att det bara är att värma den i natt/morgon beroende på när hon vaknar.  Måste ställa klockan i morgon så jag kommer upp i tid ska vara i skolan innan 8.40 för då börjar provet. Är inte så taggad inför det men ska göra mitt bästa som jag alltid gör!

 

Daniel ska kanske ta vaccinations spruta i morgon om det finns nå sprutor. Får hålla tummarna på att det finns nu. Men det blir ju förseningar hela tiden eller så tar dom slut direkt :/.

 

När jag var hemma hos mamma idag fick hon kryssa i en oriflame katalog det hon ville ha i julklapp av mig. Så nu vet jag vad jag ska köpa till henne och hon vet vad hon ska få i julklapp.

 

Jag kommer ihåg när man var liten och leksakskatalogerna kom på posten och man satt och kryssade det man ville ha både i julklapp och i födelsedagspresent : ).  Det var tider det, det gör man inte längre.

 

Jag tycker det är jätte svårt att säga vad jag önskar mig när någon frågar,  jag har ju allt man kan önska sig :  <3

 


Kusinträff

Idag tog jag och Felicia tåget hem till min mamma. Min syster kom också dit med sina 2 barn Rickard och Marcus så Felicia fick leka med sina kusiner : ). Vi satt på golvet allihopa och lekte med duplo och pratade så fikade vi. Marcus är 2 veckor äldre än Felicia och Rickard blir 2 år i Februari : ). Det är så mysigt att se dom sitta på golvet tillsammans, Felicia och Marcus satt och pillade varandra i ansiktet och ville gärna pilla varandra i ögonen : ). Rickard som är lite äldre tycker nog inte att dom små är så roliga att ha att göra med : ). Men han är snäll och försöker vara försiktig : ). Men han är snäll och försöker vara försiktig : ).

 

Nu ska jag försöka plugga lite hälsopedagogik :P!

 

Imorgon blir det nationellt prov i engelska och sen till kvällen ska vi till Frövi, jag ska på oriflame visning : ).

 

Felicia och Marcus några veckor gamla :).

 

 

Mosters monster :)

 


Rutiner?!

Jag tycker det är väldigt viktigt med rutiner för barn.

 

Alla barn lär sig saker hela tiden och förstår mer och mer. Att lära dom från starten tror jag är bäst : ).

 

Jag har nog skrivit det här i ett annat inlägg. Vi började med rutiner för Felicia tidigt.

 

Vi började med att lägga henne vid 8-9 på kvällen när hon var 2-3 månader. För att få henne att förstå att nu är det dags att sova inför natten och det lärde hon sig väldigt snabbt : ).

 

När Felicia var 4 månader och fick börja äta smakpotioner så fick hon det samma tid för det mesta. Så ammande jag henne när hon sa till och behövde.

 

Nu när jag har slutat amma och hon börjat dricka välling : ).  Så har hon ett annat matschema.

 

Natten/morgonen får hon välling

 

Frukost får hon gröt

 

Lunch då får hon mat

 

Mellanmål får hon gröt eller macka

 

Kvällsmat vällning.

 

Och så äter hon banan och smörgåsrån under dagen ibland.

 

Att ha rutiner för sina barn och hur dom ser ut är upp till var och en. Hur. Ingen kan bestämma hur det ska se ut  : ).

 

Vi har bestämt att det ska se ut så här hemma hos oss och det fungerar jätte bra både för oss och för Felicia : ).



Så kan man se ut efter man har ätit mat :).


 


Sömntuta

Jag trodde att jag skulle få gå upp jätte tidigt idag men Felicia sov till halv 8. Hon vakande vid 4-5 och ville ha lite välling så somnade hon om igen : ). Hon gick och la sig klockan 6 och vaknade halv 8, skönt : ). Det behövde hon.

 

Felicia är väldigt mammig av sig men pappa går också bra. Andra människor däremot dom är läskiga i början, men när hon har vant sig lite med dom så går det bra ibland. Det är pappa som får Felicia att skratta. Att sitta i knä på andra och få syn på mamma då är det kört. Även att jag är elak och pillar henne i näsan : ).Hon hatar när man håller på med hennes näsa. Men jag skulle inte heller vilja att någon annan pillade mig i näsan : ).

Vi får se hur länge hon är så mammig. Om några år kommer hon väl tycka att mamma och pappa är pinsamma. Man får njuta av den här tiden för tiden går otroligt fort.

 

Nästan alltid när Felicia ska sova ligger hon och knorrar, hon kan till och med överösta tv:n med sitt knorrande. Det låter så mysigt, hon är en riktig mysunge : ).

 

Just nu ligger hon och sover i min famn, hon somnade först hos pappa sen skull jag lägga henne i sin säng men där ville hon inte ligga. Så nu ligger hon hos mig : ) <3

 

Hon tycker det är skönt att sova :).

 


Bättringsvägen

Nu börjar jag bli trött på regn och mörker :/. Får hoppas att det bli bättre väder i december. November är en riktig tråk månad med regn och rusk. Nu vill jag ha snö så att det bli lite ljusare om dagarna så att man kan vara ute. Det är inge kul att vara ute när det regnar hela tiden.

 

Imorgon får vi tända det första ljuset i staken, så nedräkning till julafton har börjat. Ska sätta upp lite tomtar imorgon så det blir lite mer julstämning här inne.

 

Felicia mådde bättre idag. Hon hade lite feber i går kväll och hade det svårt att somna. Idag rann näsan fortfarande lite så vi köpte nässpray till henne och det vart mycket bättre.  Så nu får hon luft genom näsan igen.

 

Hon somnade lite över 6 idag så vi får se hur länge hon sover, om hon vaknar till kvällen, inatt eller så kanske hon sover hela natten. Det har inte blivit så mycket sovande för henne idag. Och hon är van att sova middag någon timme varje dag. Det blir lite annorlunda när det är helg, då man gör andra saker.

 

Jag slutade amma i början av veckan tycker det är jätte skönt : ). Jag har hela tiden sagt att jag ska amma henne till hon är 6 månader och nu blev hon 7 månader. Jag slutade pågrund av att hon började bita mig på bröstvårtan. Hon fick sina första tänder när hon var 4½ månad. Dom är vassa och stora, gör riktigt ont när hon bits.
Dom sa på BVC att hon hade ett bra skydd mot svininfluensan om jag ammande henne så länge som möjligt. Men nu har hon fått sprutan och är skyddad så det tycker jag borde räcka. Det är nog inte många som ammar längre när tänderna kommer : ).

 

Ser ut som att hon ska ut och spring :)


Jultider

Det är inte ofta Felicia har det svårt att somna men idag är det en sån dag.  Snoret rinner från hennes näsan, hon nyser och är täppt tycker synd om henne. Men annars mår hon bra. Just nu åker hon omkring i sin gåstol och har hicka och gnäller lite : )

 

Imorgon ska vi ner på stan och hämta ut en dator som Daniel ska bygga ihop tills hans mormor och morfar.  Sen ska vi in på leksaksaffären och kolla om det finns några julklappar där. Jag skulle vilja köpa en fin docka till Felicia i julklapp, hennes första docka : ). Måste hitta julklapp till hennes kusiner också, Rickard och Marcus.

 

Nu har vi smygpyntat lite. Vi satte ut belysning på balkongen och satt upp ljusstakar så snart är det jul i vår lägenhet : ). Så mysigt. Jag tycker jätte mycket om julen, det är bara snön som saknas. Får hoppas att snön kommer nån gång i vinter så man kan köpa en pulka till Felicia och åka lite : ).

 


Snorungen :)

Felicia är lite trött idag, hennes näsa rinner. Hon har blivit lite förkyld så vi får hoppas att hon inte blir sämre. Men annars är hon pigg och glad som alltid : ). Det är så svårt när det rinner från hennes näsa eftersom jag inte kan säga till henne att fräsa för det förstår hon inte : ). Hon satt och lekte på golvet idag och jag satt och kollade lite på datorn och då hörde jag henne börja smacka. När jag kollade på henne så satt hon och smakade på sitt snor inte så mys. Det är tur att hon är liten och söt : ).

 

Min mamma och lillebror kom hit en sväng med julgrejer till oss. Så när Daniel kommer hem ska vi börja pynta lite : ) för det har alla andra som bor i området gjort.

 

Jag skrev på min facebook i går att jag ville ha mammas lussebullar. Det är inte riktiga lussebullar utan mammas är godare : ). Och när dem kom hit idag hade hon med sig bullar och hallongrotter. Så snällt av henne tack mamma <3. Så nu kan jag gotta mig med de. Tur att mamma har facebook ibland annars skulle jag nog inte fått några bullar :P.

 

Våran lilla skrutt är lite rolig när hon kunde sitta själv då ville hon inte ligga ner längre. Och nu när hon kan gå (om man håller i henne) vill hon helst göra de i stället för att sitta. Och då börjar jag fundera på när hon ska börja krypa, eller kommer hon börja krypa hon kanske börjar gå istället vem vet. Fast hon kommer nog inte krypa ändå. Hon kommer göra som sin pappa gjorde. Ta sig fram på rumpan. Hon kan ta sig fram lite på rumpan men hon sitter mest still : ).

 

Står och busar i soffan :) <3

 

 

 

 


Bada bada

Det har inte hänt så mycket idag. Jag och Felicia gick till skolan på morgonen fick en uppgift att göra så ska nog plugga lite ikväll om jag orkar.

 

Det är en uppgift som jag har som jag är lite nervös för.  När ettorna kommer tillbaka från sin praktik ska jag prata med dem om hur det är att vara ung mamma. Jag som inte tycker om att prata inför folk, men det ska nog gå bra. Så det måste jag också förbereda.

 

Felicia fick bada innan hon skulle sova idag. Det tyckte hon var skönt och roligt hon satt och försökte äta upp bubblorna. Hon tog ner handen i bubblorna och stoppade i munnen : ).

 

Just nu sitter jag och Daniel och kollar på mammas pojkar : ). Jag längtar också tills jag får prova bröllopsklänningar. Jag kommer ha jätte svårt att välja vilken jag ska ha det måste ju vara den rätta.

 

Imorgon är det fredag då får vi se vad som händer. Vi ska i alla fall äta tacos, mums : ).

 

Kolla tänderna så sött :)


Skoliboli

Imorgon ska jag och Felicia gå till skolan och prata med lite lärare om vi får tag på dom. Så att jag kan bli klar med mina kurser snart. Jag har bara den här terminen på mig.

 

Felicia kom till världen den 24 april så jag hade inte hunnit göra klart skolan riktigt. Missade det sista, de är det jag gör nu. Det handlar om 4 kurser.  Psykosocialt arbete, Hälsopedagogik, Naturkunskap och Engelska. Psykosocialt arbete är jag färdig med och har fått betyg i. De andra kurserna är jag snart färdig med. Det är engelskan som är jobbigast det handlar om att jag måste klara nationella proven för att få betyg i kursen. Det är bara att hålla tummarna : ).

 

Innan Felicia kom till världen så gick jag i skolan som vanligt, jag var i skolan 2 dagar innan jag fick mina värkar. Det var tur att jag fick dom hemma en i skolan det skulle varit lite läskit.

 

Jag har redan tagit studenten. Gjorde det med min klass som jag gick med. Jag tog bara ut ett samlat betygsdokument får ut mina slutbetyg till jul : ). Jag pluggade ingenting då hon kom ut men jag var ganska ofta i skolan och hälsade på speciellt i sluten av skoltiden då det hände lite saker.

 

2 dagar innan Felicia kom till världen :) <3

 


Trött tjej!

Jag tänkte skriva ett inlägg igår kväll. Men det vart aldrig så. Felicia fick för sig att hon inte ville sova. Hon satt i soffan och skrattade åt sig själv : ) för söt är hon <3. Jag tror hon somnade mellan 22.30-23 och vaknade runt 06.30 och fick lite välling. Sen ville hon inte sova mera utan vi gick upp och kollade på tv. Men efter 1 timma så var hon riktigt trött så hon visste inte riktigt vad hon skulle göra. Hon hade ingen ro i sin lilla kropp : ).

 

Just nu sitter Felicia på golvet och leker med sina leksaker. Eller leker, hon försöker äta upp dem men det går inte så bra för henne : P.

 

Vi var på familjecentralen idag igen. 3e dagen på raken men det är mysigt att gå dit. Det är inte så kul att sitta i lägenheten hela dagen. Så det är kul att det händer någonting, sitta och prata med mammor. Det är mest mammor som är där men det finns några pappor som jag har sätt vara där med sina barn. När vi satt och fikade så pratade vi om hur mycket barn ska se på tv, när och vad dem ska kolla på. Ska barn ha tv på rummet? Jag tycker att sånt får man bestämma inom familjen. Men jag tror att man lär sig väldigt ganska mycket genom att kolla på tv och film.

 

Tänk att snart är det jul på söndag är det redan första advent. Felicia var 7 månader igår. Jag har varit mamma i 7 månader plus att jag har haft henne i magen i 9 månader. Jag älskar mitt liv som mamma. Det är så kul att få se henne utvecklas. Varje dag man blir så stolt. Tänk att man själv har varit så liten en gång.

 

Nu vill inte Felicia att jag ska sitta här längre, men ska försöka skriva i kväll : )

 

Kan man bli sötare?! :)


Alla är vi olika.

Felicia ligger nu och sover middag, får se hur länge hon sover idag :). Jag har i alla fall precis diskat känns skönt att få den gjord. Det är så jobbigt att gå och kolla på all disk, även att det inte är mycket att diska.

Nu på morgonen så gick vi i väg till familjecentralen och lekte lite. Det var ganska många barn där idag allt från 2 månader till 10 månader. Vi satt på golvet och pratade och kollade på barnen. Jag satt och pratade med My och hennes lilla Elias. Han kan sitta alldeles själv :). Han är så duktig för att vara 4,5 månad, Joch söt han är. Felicia vill så gärna hålla på i hans ansikte med hans mys kinder :).

 

Sen blev alla att prata om vaccinations spruta för svininfluensan om man ska vaccinera dem små. Vi har i alla fall vaccinerat Felicia och det var vi överens om. Jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om det skulle hända Felicia någonting. Om hon skulle få svininfluensan och bli dålig och försvinna från oss. Ne usch vilken tanke.  Hon fick sin första spruta förra veckan och ska ta en till om 3 veckor, eller inom 6 månader. Jag tog också sprutan förra veckan jag kände ingenting av den, visst var jag öm och var trött men ingenting jag led av. Felicia fick lite feber och sov mycket man annars var hon pigg.

 

Jag och Felicia fick stå i kö i nästan 1½ timme för att Felicia skulle få sprutan, men det var det värt. Kul var det inte, men nu är det gjort och jag kan slappna av och inte behöva tänka så mycket på den.

Men alla gör olika och tänker olika om svininfluensan alla gör som dem vill. Jag tycker i alla fall att alla ska ta den för att minska smittspridningen. Men jag kan inte tvinga någon att ta den.

 

Jag har tänkt att jag ska skriva en fölossningsberättelse hur min förlossning var osv. Jag kommer ihåg den som att det var igår och det tror jag Daniel gör också :).


Ny vecka och nya äventyr

Idag så är det måndag och slut på helgen. Daniel drog till jobbet igen, så nu blir det jag och Felicia om dagarna igen. Det är så skönt och mysigt när han är hemma :).

 

Jag och Felicia tog en tripp ner till skolan på morgonen för att se om en lärare var där med icke. Så vi gick till familjecentralen och lekte istället.

 

Familjecentralen är en öppen förskola som man kan gå till på förmiddagen och träffa andra föräldrar och barn. Vi brukar gå dit på tisdagarna, då är det babycafé för barn upp till 10 månader.  Då är det lugnt och mysigt, vi sitter på golvet och pratar barnen ligger/sitter på mattorna. Det är så kul att se alla barnen, alla är så olika och har sina egna stilar.

Felicia tycker det är roligt att vara där och sitta och kolla på dem andra barnen och leka och äta på alla leksaker :).

 

Efter vi hade ätit mat hemma så gick vi iväg till BVC för vägning och mätning vill ju veta hur stor hon blivit så nu väger hon 8365g och är 69cm lång ;) Våran lilla flicka har blivit så stor. När vi kom hem somnade Felicia som en stock och sov i 2 timmar och 40 minuter :O, inte ofta hon sover så länge på dagarna. Men det är skönt för mig så jag kan ta det lite lugnt.

 

Felicia ligger nu och sover för natten, vi brukar försöka få henne i säng mellan 8-9 så vi har lite egen tid på kvällen. Det började vi med när hon var ungefär 2-3 månader så nu vet hon att nu är det kväll och dags att sova inför natten. Hon brukar vakna sen vid 6-7 på morgonen och då får hon lite välling, ibland somnar hon om igen eller så går vi upp och kolla på vakna upp med the voice :).

 


Hej, vad heter du?!

Nu har jag bestämt mig för att jag ska börja blogga :)
Tänkte först berätta lite om mig själv, lite kortfattat så ni slipper läsa flera A4 om mig :).

Sofie heter jag och är 19 år. Jag bor i Lindeberg med min underbara pojkvän Daniel som är 21 år och våran underbara dotter Felicia som blir 7 månader i morgon. Hon kom till världen 24 april 09 det var helt underbart, svårt att beskriva känslan när hon till slut låg på min mage efter 9 månader i min mage :).
Jag träffade Daniel 06 på kopparbergsmarken och vi är fortfarade lika kära :). Vi firade 3 år tillsammans i år och vi förlovade oss. Jag är såå lycklig <3. Jag har väl allt man kan önska sig. Förutom ett körkort, men det kommer snart hoppas jag. Jag tyckte det hade kunnat komma på posten när jag fyllde 18 men ikke. Sånt får man kämpa för.

Jag kommer egentligen från en liten håla ca 2 mil från linde, där jag bodde med min mamma och mina 3 syskon. Bara ett barn bor hos henne nu, och det är minstingen Jonatan på 12 år. Dom andra 2 vet jag inte riktigt när dom flyttade ut. Dom heter i alla fall Sanna på 21 år och Tobias 23 år. Sanna har 2 barn så Felicia har 2 kill kusiner :). Den ena är snart 2 år och den andra är 2 veckor äldre än Felicia :). Så det är roligt att dom är jämnåriga, det bli fullt i bus till sommar :)

Jag och Daniel flyttade tillsammans nu i augusti 09 till en egen lägenhet. Det var väldigt skönt och mysigt att få något eget :).  Innan det bodde vi hemma hos Daniels mamma och pappa i Frövi, så där bodde Felicia under sina 3 första månader :).

Kommer i annat inlägg skriva om när jag fick reda på att jag var gravid och när hon kom ut: så tänkte jag berätta hur jag gjorde/gör med skolan.
Men det här får räcka för första inlägg. Uppdaterar jag när jag har tid :).

Lägger upp en bild på på mina älsklingar <3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0