Ice age 3

Lill plutten somnade i tid idag hon somnade innan 7 : ). Det var skönt för idag har hon varit gnällig vet inte varför. Men alla har ju en dålig dag ibland. Hon kanske har lite 9 månaders trots : ).

 

Felicia har varit mycket bättre i magen idag. Hon vaknade en gång i natt och fick en ny blöja och lite välling. Sen somnade hon om : ). En duktig flicka har vi : ).

 

Har inte tid att skriva mer vi ska kolla på Ice age 3 : ).

 

Felicia 9 månader idag <3


Jag älskar er <3

Imorgon är det 9 månader sedan Felicia kom ut från min mage efter att ha legat där i flera månader. Hon var så fin när hon kom ut när hon låg där på min mage. Vi var så stolta och glada över vår lilla prinsessa. Det är henne vi ska uppfostra och ta hand om : ). Hon är en del utav oss nu och kommer alltid att vara. Vi älskar dig Felicia.

 

Tiden har gått så otroligt fort att hon redan är 9 månader. Hon låg ju nyss i vår famn och var så liten. Sov hela tiden. Varje dag, varje vecka, varje månad händer det någonting nytt med henne hon lär dig nya saker hela tiden och kommer alltid att göra det : ) <3. Det ska bli så roligt och underbart att följa hennes liv hennes utveckling allting hon gör. Hur hon kommer se ut när hon blir större hon kommer förändras hela tiden : ). Ibland skulle man vilja stoppa tiden men det går inte.

 

Jag kan ju säga det att jag älskar mitt liv som mamma kan inte tänkta mig något annat. Vill inte ens tänka på vad jag skulle göra om vi inte hade henne. Jag älskar också Felicias underbara pappa han jag har tänkt leva mitt liv med, han som jag har tänkt gifta mig med och skaffa ett syskon till Felicia leva lyckligt : ) <3.

 

Mitt liv är helt underbart och vill inte ändra på någonting <3.

 

Felicia några dagar gammal <3

 

Jag älskar er så otroligt mycket <3

 

 


Örebro tur.

Det börjar bli bättre med Felicia nu det känns väldigt skönt :). Natten gick ganska bra men vi var tvungna att byta lakan på min sida. Jag tänkte vara snabb och byta på henne i sängen men hon lyckades kissa :). Men hon var duktig och somnade om snabbt efter : ). Då sov hon till 6 och då fick hon lite välling, ny blöja och somnade om. Sen vaknade jag vid 8 och hade en rumpa i ansiktet som luktade hallon : ). Hehe.

 

Vi tog en tur till Örebro idag utan Felicia hon fick vara hemma  hos farmor och farfar. Och det kändes lite konstig att åka utan henne. Man är så van att trängas i affärerna med barnvagn. Men vi tog med oss Rickard och Jonna istället : ). Det var trevligt.

Felicia hade varit jätte duktig hos farmor och farfar : ). Det kändes väldigt skönt jag var lite orolig att hon skulle vara arg :). Men det är nyttigt för henne att vara hos andra.

Det var en del kläder till Felicia i storlek 80. Lite stort en men hon växer så mycket så det sitter snart :).

 

Tänk hon blir 9 månader i morgon tiden har gått så fort om 3 månader fyller hon 1 år : ).  Man kan knappt tro det men det är sant.

 

 


blöjhink <3

Felicia är fortfarande inte bra i magen :/. Men hon är pigg och glad en då ibland :). Just nu ligger hon och sover middag får hoppas att hon sover ett tag. För det skulle hon behöva.

 

Natten vart inte så jobbig som jag trodde hon vaknade vid 2 tror jag det var och behövde en ny blöja. Det luktade inte så mumma. Hon somnade om och vaknade vid 6 och behövde en ny blöja. Hon fick lite vällig också och somnade om och sov vill halv 10 :). Det var skönt.

 

Kan ju säga att jag är glad att vi har en luktfri blöjhink annars skulle hela lägenheten stinka : ). Hehe.

Det är inte så billigt med påsarna till blöjhinken med det är värt det.

Man får en blöjhink när man registrerar sig antingen på babyproffsen eller pampers.se  kommer inte riktigt ihåg : ). Men man hämtar den på babyproffsen helt gratis. Med ett bevis man måste skriva ut och ta med till affären. Men jag kan verkligen rekommendera den : ). Men då måste man ju så klart vara gravid för att få den :).

 

 

Måste skriva att Felicia ska få en till kusin till sommaren i juni :). Det är min storebror Tobias och hans tjej som ska få en liten plutt : ). Det ska bli roligt : ). Stort grattis till er : ).

 

 

Felicia kommer gärna lite för nära när man ska ta kort : ) <3

 

 


Magsjuka?

Jag och Felicia tog tåget hem till mamma idag och var där hela dagen : ). Daniel kom och hämtade oss sen så vi slapp åka buss eller tåg hem. Han är underbar, älskar honom <3.

 

Igår var dagen inte så kul. Felicia hade feber hela dagen och var inte så glad. Det var inte mycket som dög men vi gjorde det bästa av situationen. Men vi fick besök av Maja och Bella och det var väldigt kul :). Det var länge sen man träffade dom. Alltid kul att träffa dom : ) <3.

 

Idag har inte dagen varit så kul för Felicia. Hon har varit pigg med ändå inte ingen feber har hon haft. Men hon har varit konstig i magen vet inte hur många gånger jag har bytit blöja på henne. Och hennes rapar är inte trevliga. Men det finns inte så mycket att göra alla blir ju sjuka någon gång.

Hoppas bara det inte är magsjuka. Hon är ju så liten hon vet ju ingenting vad som händer i hennes lilla kropp :/.

 

Just nu ligger hon och sover för natten : ). Får hoppas att hon sover och att det inte blir kalas i natt : ).

 

Skruttan innan vi klädde på oss för att gå till tåget : ) <3


Nu ska jag bläddra i oriflame katalogen : ).

 


Tisdag!

Tisdag idag och det betyder att det var baby café nere på familjecentralen :). Det var väldigt trevligt och Felicia tycker det är jätte roligt att vara där så roligt att hon gärna inte vill följa med hem :). När jag hämtade hennes kläder och skulle klä på henne så haschade hon iväg sen kollade hon bak på mig och gjorde sitt stora leende :). En riktig bus unge är hon mamma och pappas lite skrutt : ).

 

Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi hyrde 2 filmer som vi har kollat på det vart Wallander så nu har vi sett alla : ). Men snart kommer det fler.

 

Felicia tog sin andra spruta idag nere på familjecentralen. Så nu slipper jag stå i kö för att hon ska få ta den och det känns skönt :). Hon var jätte duktig skrek lite gjorde hon men det får man göra. Nu får man se om hon känner någonting av den. Om hon får feber eller nå :/, men hon verkar vara väldigt pigg och glad : ).

 

Vi har bytit välling till Felicia som hon får när hon ska sova, godnatt välling. Hon sover som en prinsessa med den. Hon har alltid sovit på nätterna men vaknat runt 4-5 och vill ha välling. Och nu dom här dagarna så har hon sovit från 19.00 på kvällen till 6-7 på morgonen :). Det är jätte skönt att kunna ha lite egen tid även att man inte gör någonting men att bara sitta i soffan och ta det lugnt och bara vara : ).

 

Imorgon blir det familjecentralen igen och då kommer My och Elias dit ska bli jätte kul att träffa dom : ).

 

Skruttan och jag <3


Förlossningsberättelse

Vi var beräknade den 26 april 09. Dagarna innan var helt normala kände ingenting.  Jag trodde jag skulle gå på övertid att hon inte ville komma ut.

 

Den 23 april vaknade jag på natten runt 4 och hade ont i ryggen kunde inte somna om. Låg i sängen och vred och vände. Försökte att inte vecka Daniel han skulle göra sin sista dag på sin praktik men han vaknade : ). Värkarna tog aldrig slut dom kom och dom försvann det var ungefär 12-15 minuter mellan dom . Så det var inte så farligt om man tänker efter. Daniel åkte till sin praktik på morgonen och var nervös han ville nog egentligen åka men det var ju sista dagen : ). Men han fick sluta tidigare.

 

Jag skulle till barnmorskan den dagen för en kontroll som alla går på. Jag ringde dit och lämnade ett meddelande på deras telefonsvarare. Min barnmorska ringde upp mig och vi pratade lite och jag fick så klart en värk medans jag pratade med henne : ). Och då sa hon att hon trodde att det var dags snart. Jag ringde min mamma väldigt mycket och hon sa det också, det är snart dags nu.

 

Jag trodde att värkarna skulle sluta men det gjorde dom inte. Daniel kom hem runt 2 och då började det göra ondare och värkarna komma lite tätare. Jag visste inte vad jag skulle göra när en värk kom jag kunde inte vara still för 5 öre och jag såg på Daniel att han var lite rädd. Men det var jag också vad hade jag gett mig in på egentligen.

 

Jag försökte ring förlossningen flera gånger men det var ingen som svarade jag vet inte hur länge jag försökte få tag på dom. När jag väl fick tag på dom så ställde hon i telefonen massa frågor. Hon sa att vi kunde komma in. Men gärna vänta ett tag så dom kunde skicka upp blivande föräldrar till BB. Vi vart inskrivna klockan 7 på kvällen den 23 Daniels mamma var med : ).  Bilresan till Örebro den var lite jobbig speciellt när man fick en värk. Daniels mamma mötte upp oss vid förlossningen.

 

Vi fick komma in i ett rum. Rummet jag skulle föda i :). Dom satte apparater på magen för att kolla så våran lilla flicka mådde bra och det gjorde hon. Men jag tyckte det var jätte jobbigt och ha dom på magen när man fick en värk :/. Så mätte dom hur långt det var i mellan värkarna. Mina värkar var lite konstiga jag fick dubbla värkar, jag hade ett litet uppehåll sen kom det 2 värkar i rad jätte skumt sen vart det lite vila tills värkarna kom igen : ). När vi kom in var jag öppen 2 cm.

 

Det tog aldrig slut, jag var helt slut. Jag orkade inte längre ville bara gå där från åka hem. Men det kunde jag inte. Jag fick ligga där och ha ont och tårarna bara rann för att jag inte ville längre. Frågade barnmorskorna hela tiden om det inte var över snart. Och dom sa att dom inte visste. Men vad är det för svar jag ville veta hur lång tid det var kvar hur länge till jag skulle ha ont. Såg på Daniel att det var jobbigt för han. Han kunde ju inte göra så mycket.

 

Jag var inte öppen tillräckligt mycket för att få epidural- sprutan jag var tvungen att vara öppen 4 cm. Men vid 1 på natten fick jag äntligen den och den var verkligen underbar jag vart som en helt ny människa. Värkarna vart helt annorlunda men dom gjorde fortfarande ont men inte alls så som innan. Jag älskade den. Lustgasen kommer jag inte ihåg när jag började med. Men den var också fin : ).

 

Klockan 03.30 så gick mitt vatten och jag satt på en pilatusboll. Det började men att dom undersökte mig och sa att dom skulle ta hål på hinnan om inte vattnet gick snart. Så dom satte mig på bollen och jag satt och guppade och kände att jag började må illa riktigt illa, och jag sa det och jag fick en spypåse vid mig och allting kom samtidigt jag spydde och samtidigt gick mitt vatten det bara sa poff. Jätte äckligt. Sen kommer jag inte ihåg så mycket. Men klockan 7 på morgonen den 24 april så började kryssnings värkarna och jag var redo att börja krysta. Jag förstår inte vart all kraft kom från hur jag orkade kämpa. När jag nyss låg halv död och ville verkligen inte mer. Men jag klarade det : ).

 

Halv 8 på morgon den 24 kom våran lilla prinsessa ut och var så otroligt fin helt perfekt : ).

Mamma och pappa älskar dig <3

 

Hon heter Felicia Margareta Nylander 090424

Vägde 3785g och 50 cm lång

 

Vi åkte hem samma dag på kvällen. Det var så skönt att komma hem :).

 

Kommer inte ihåg allting som hände men har skrivit det mesta av det jag kommer ihåg :). Om jag skulle skriva allt så skulle det bli för mycket : ). Men gissas vad länge jag höll på med allting : ). Men det var värd det <3

 

Så här glad vart man efter epidural- sprutan : ).

 

Våran prinsessa kom till slut <3

 

Trött och lycklig pappa : ) Älskar er <3


Tog en paus!

Oj här var det länge sen jag skrev. Vet inte varför det har blivit så men jag har bara inte haft tid eller jo tid har jag men jag har inte orkat. Men nu ska jag ta tag i det här igen och försöka vara lika flitig som jag var i början : ).

 

Det har hänt en del sen sist jag skrev. Det var varit jul/nyår Felicias första, jätte mysigt har det varit :). Massor med julklappar fick hon så nu är det leksaker överallt i lägenheten. Mer kommer det bli när hon fyller år : ). Jag har redan kommit på en del vi ska köpa till henne.

 

Det har hänt mycket med Felicia också. Hon har fått 5 till tänder så nu har 7 tänder totalt, hon har börjat klättra på saker och hon är snabb upp lite farlig är hon för i baken åker hon ibland men det brukar gå bra. hon kan gå med sin lära gå vagn : ), hon älskar när man jagar henne : ).

 

Hon bara växer och gör nya saker hela tiden. 9 månader är hon snart tiden har gått så otroligt fort.

 

Nu ska vi leka och vänta tills pappa kommer hem från bedmintonen skriver senare eller i morgon : ).

 

Mamma och dotter på julafton :)

 

Felicia vandar med sin vagn : )

 


RSS 2.0