Snö

Vad mysigt det är när det snöar ute. Nu får man lite julkänsla, äntligen : ). Nu får vi hoppas att snön ligger kvar ett tag och det inte blir slask och jobbigt.

Nu måste jag köpa en pulka till Felicia så hon får åka lite och få se snön : ).

 

 

Nu är julklappar fixade  : ), känns skönt att ha det färdigt.  Vill inte åka in till Örebro nu. Vi var där i lördags och det var väldigt mycket folk. Svårt att gå med barnvagn när det är så mycket folk.

 

På onsdag ska jag prata med BF1orna om hur det är att vara ung mamma. Känner mig inte så taggad till det men det kommer nog gå bra. Får hoppas att dom är snälla mot mig : ).

 

Felicia har blivit jätte duktig på att hascha på rumpan och fort går det :)

 

 

Nu ska jag se slutet på svenska hjältar : ).

 

 


Hicka!

Har inte haft tid med att blogga dom här dagarna. Jag har pluggat väldigt mycket.  Känns skönt att det snart är färdigt. Så man slipper att tänka på skolan : ). Får snart ut mitt slutbetyg och då är det dags att börja söka jobb. Bara att hålla tummarna att det finns något jobb till lilla mig : ). Jag ska också börja med körkortet så jag får det någon gång : )

 

Jag och Felicia var ner till skolan idag och kollade på skolans luciatåg. Det var mysigt Felicia höll på att somna i mitt knä : ). Hon satt också och försökte rycka killen som satt bredvid mig i jackan en riktig busunge : ).

 

Daniel ringde till mig idag när han jobbade och sa att jag skulle gå in på lindenytt på deras prylmarknad. För att det var massa barnleksaker till salu. Så jag gick in på sidan direkt och såg 2 saker jag direkt ville ha : ).  Så jag ringde till henne som sålde leksakerna och sa att jag skulle ha dom : ). Vi fick komma och hämta leksakerna efter klockan 5, hon hade väldigt mycket hon skulle sälja. Jag hittade en till leksak till så nu har Felicia 3 julkappar till : ).

 

Nu har jag inte tid längre måste se idol och Cirkus Möller :).

 

Måste bara säga det jag har typ haft hicka typ 5-6 gånger idag. AS drygt håller på att gå om kull, orkar inte hicka mer nu. Jag har hicka just nu.


Pluggarn!

Vi var nere på familjecentralen nu på morgonen och gisses vad mycket bebisar det var. Det var babycafé så det var barn melan 0-10 månader. Var väldigt många mammor och barn man aldrig hade sett förut, men det var trevligt. Man kom knappt ut där ifrån. Det var barnvagnar i hela hallen (barnvangsparkering). Jag och Felicia kom nästan först dit så vi stod längst in. Inte så kul att gå där ifrån. Men det gick bra. Elias och My kom dit också. Det var kul för det var ett tag sen man såg dom . Han har blivit så stor och stadig. Han sitter alldeles rak i ryggen : ).  Det är så kul att se dom. De gör ju nya framsteg hela tiden dom där små : )

 

Det Felicia gjorde det var att hascha på rumpan. Så sprang hon och sparkade på en mjukfotboll när jag höll i henne. Så det tycket hon var roligt : ).

 

Felicia har nu sovit i 2 timmar. Väldigt skönt. För då kan man få lite saker gjorda som man inte kan göra när Felicia är med, som till exempel plugga. Hon älskar ju papper så jag skulle inte få ha sakerna ifred. Hon bli arg så då passar man på när hon sover istället. Så jag har passat på att plugga lite nu när hon sover. Jag pluggar hälsopedagogik och ska skriva om hälsa på individnivå, grupp och samhällsnivå. Har kommit en liten bit på väg. En början i alla fall, det känns skönt. Ska fortsätta ikväll när Felicia sover : ). Så att jag blir färdig : ).

 

Ingenting är omöjligt.

 

Felicia älskar datorn vet inte vem hon har fått det ifrån ; ).


Måndag

Jag gjorde hand och fotavtryck på Felicia idag. Det gick ganska bra men det var lite svårt att göra handen på henne. Men det vart jätte fint : ).

 

 

När vi var på unga föräldrar gruppen så var det bara Felicia och en pojke där. Annars brukar det vara 4 barn så 2 barn fattades. Vi satt på golvet och pratade om mat, sömn och lite annat som handlar om barn.

Felicia är duktig att äta för det mesta ibland är hon inte så matglad. Men såna dagar kan ju vi också ha : ).

Och sover gör hon också som hon ska. Sover hela nätterna och sover på dagarna: ). En riktig sömntuta precis som sin pappa : ).

 

Hon som har gruppen berättade att barn kan ha vissa perioder då dom kan vaka mitt i natten och gap skrika. Dom har ögonen öppna men ändå sover dom det lät lite läskigt. Och det var vanligt att det började när dom var omkring 8 månader. Felicias ålder : O. Vi får se hur det blir med henne.

 

Felicia har börjat spela piano :) hehe. Jätte duktig :P

 

Nu ska jag se Ullared : )

 

 


Regnig dag

Det vart ingen skola idag det regnade så mycket och paraplyet låg i bilen. Men Daniel tog med paraplyet när han kom hem på lunchen : ). Så nu behöver jag inte bli så blöt när jag och Felicia ska ner till familjecentralen på unga föräldrar gruppen : ). Det kanske har slutar regna till dess men det verkar inte så :/. Idag ska vi prata om barns mat och sömn : ). Ska bli intressant och se vad dom säger.

 

Nu ska jag och Felicia ner på golvet och leka. Skriver i kväll igen : ).

 


Skolibol

Jag och Felicia vaknade runt 8 idag och började med att byta blöja. Sen gick vi och åt frukost Felicia fick i sig en halv portion gröt och nästan en hel macka : ). Hon är så duktig. Efter vi hade ätit så var vi tvungna att byta blöja igen för då var det annat i blöjan.

 

Nu ska vi göra oss i ordning och gå till skolan och prata lite.


Har jag allt man kan önska sig?!

Hade tvättstugan idag så nu är det färdigtvättat för den här veckan : ). Brukar tvätta 1 gång i veckan på söndagar. Det är en bra tvättdag för då brukar man inte göra så mycket.

 

Imorgon är den måndag igen ny vecka. Helgerna och veckorna bara springer förbi och Felicia bara växer och växe:). Tänk vi har snart haft henne i 8 månader + 9 månader i magen : ).

 

Jag tycket nyss jag fick reda på att jag var gravid och det var  augusti 08. Precis då skolan började efter sommarlovet. Det var en konstig känsla men vi båda var med på att behålla henne. Och det ångar jag inte hon är världens bästa bebis och det tycker pappa Daniel också : ). Jag har allt man kan önska sig <3

 

 

Det är så mysigt när Daniel håller på att mysa och busa med Felicia jag blir alldeles varm och glad : )

Jag älskar dom så otroligt mycket <3

 

 

Nybliven pappa på förlossningen för snart 8 månader sen :) <3

En liten Felicia på 3785g och 50 cm lång : ) <3


Julbak

Idag var det julbak : ).  Det vart inte så mycket julstämning. Speciellt inte när man kollar ut och regnet öser ner :/. Vi åkte ner till affären när vi hade gjort oss i ordning och köpte det som behövdes inför baket. Och vi höll på att glömma det viktigaste saffran. Daniel sa hela tiden -nu får vi inte glömma saffranet. Gissa vad vi höll på att glömma? Men till slut fick vi med oss allting.

 

Vi började med att göra knäck och dom vart perfekta. Det var lite svårt att hälla smeten i formarna speciellt när det höll på att stelna. Men vi klarade det galant för att vara första gången vi gjorde det : ).

 

Vi gjorde också lussebullar det var lite jobbigare. Det var glutenfria vi gjorde och det ska vara kladdigare en vanliga för annars blir det torrbullar. Men jag lyckades få till dom bra. Daniel vart nöjd och då är jag nöjd : ). Så nu får vi smaska lussebullar fram till jul : ).

 

Sega och goda :)




Dom smarriga bullarna : )


 


Skruttan

Felicia fick värsta farten i gåstolen idag när hon skulle efter sin boll men hon råkade körde över bollen : ).



Hon tycker också om att leka med flaskor men inte när dom rullar iväg och man måste hämta flaskan igen : ).



Tänk vad tiden går fort hon börjar bli så stor : ) <3

Mormor

Felicia och jag tog bussen hem till mormor idag på eftermiddagen. Tycker inte om att åka buss för att bussarna inte är så barnvagnsvänliga. I vissa bussar är det 5-6 trappsteg för att komma in och det är inte lätt att komma in i. Det är tur att det ibland finns snälla människor som vill hjälpa till busschaufförerna är ju inte så villiga att lyfta på sig och gå ut och hjälpa till. Sitter där och kollar på när man krånglar sig in.

Men det gick bra fick både hjälp att komma in och ut så det tackar jag för : ).

 

Hemma hos mormor, Felicias mormor satt hon och lekte med duplo och rev det mormor byggde : ). En riktig busunge. Felicia åkte jätte mycket på rumpan idag :) det är så hon tar sig fram hon kryper inte hon tar rumpan istället : ).

 

Jag hittade Sunes jul hemma hos min mamma. Så det ska vi kolla på eller vi har redan börjat vi började när vi kom hem och hade ätit. Vi köpte glutenfria pizzabottnar och gjorde i ordning, det var gott : ).

 

Varför kan dom inte göra bra julkalendrar längre? Som Sunes jul, Greveholm, Pelle svanslös. Nu kan man knappt kolla på julkalendern inge kul alls : /. Får hoppas att det blir bättre tills Felicia börjar förstå och vill kolla : ).

 

Nu ska jag kolla vidare på idol : )

 

Kortet är inte från idag men då var vi också på väg till mormor :)


Leka

Hade inte tid att skriva igår kväll jag pluggade och kollade på tv  : ). Men det hände inte så mycket igår. Felicia fick sova i sitt rum i natt det tror jag hon tyckte va skönt. Hon har sovit inne hos oss nu när hon varit så förkyld. Hon är fortfarande snorig det rinner från hennes näsa, segt och jobbig. Men hon är pigg och glad : ).

 

Idag är det fredag så ikväll blir det idol, får se om det händer nå annat men vi har ingenting in planerat. Jag och Felicia ska nog gå ut och gå en sväng senare, just nu ser det ut som att det regnar ute. Men vi går nog ut en då om det fortfarande regnar. Det blir så jobbigt att sitta inne i lägenheten en hel dag, man blir så trött och det finns inte mycket på tv på dagarna : /.

 

Just nu sitter Felicia och lekar med sitt gosedjur Mimmi, hon sitter och suger på lappen som brukar sitta på gosedjur så rycker hon Mimmi i svansen : ).

 

Nu ska jag också sätta mig på golvet och leka med henne : )

 

Vi vill ha sommar : )


Trötta.

Jag och Felicia sitter här och kramas, hon ligger och sover i min famn : ).  Vi båda är jätte trötta men jag måste se reprisen på Andra Avenyn så jag kan inte sova nu : ). Annars skulle jag sovit lite middag.

 

Vi var nere på stan nu på morgonen och kollade lite, hittade 2 julklappar till Felicia på Bokia så nu har hon lite mer klappar som ska ligga under granen : ). Felicias första jul det ska bli så mysigt, men hon kommer inte förstå mycket den här julen. Men nästa jul då blir det nog fullfart det ska bli roligt : ).

 

Att gå med barnvagn på stan i Lindesberg är inte roligt man kommer knappt in i affärnerna. Dom flesta affärerna kommer man inte in i. Det är trappor och trånga affärer : /.


I helgen ska vi kanske baka lussebullar om vi får tid till det. Får se hur mycket vi ska baka om vi både ska baka glutenfria lussebullar och vanliga bullar. Det blir såfall mycket saffran att köpa och paketen är inte billiga i år. Men det är ju bara jul en gång om året : ).

 

Det är Daniel som är gluten intolerant han är intolerant mot dom 4 sädesslagen vete, havre, råg och korn. Han har varit det sen han var liten så han har levt med det hela sitt liv.

 

Nu vaknade Felicia och är lite grinig så nu ska jag leka lite med henne, skriver senare i kväll : ).


Örebro tripp

Nu sitter Felicia i sin gåstol och kollar runt vart hon ska åka och busa, hon vill gärna rycka ner saker från soffbordet. Det går inte så bra för henne idag för hon har inga halkstrumper på sig :).

 

Idag vaknade vi vid halv 8-8 skönt. Vi skulle iväg vid 10 för att Daniel skulle kolla synen och det var som vi trodde, han ska få glasögon som han ska ha när han läser och sitter vid datorn. Vet inte när han får dom har i alla fall prövat ett par som han ska ha : ).

 

Efter det åkte vi in till Örebro och hälsade på Marcus och Anna det var inte lät att hitta dit men vi hittade till slut rätt : ). Felicia fick ett paket av dom som vi fick hjälpa till att öppna för det gick inte så bra för henne : ) och i paketet  låg det ett gosedjur, Mimmi mus : ). Tack så mycket hon vart jätte glad : ).

 

Vi åkte också till Marieberg och kollade lite vi hittade inte så mycket, jag köpte en tröja till mig vi hittade en julklapp till Rickard och Marcus. Får hoppas att ingen har köpt en sån :)

 

Jag gick in på Lindex och kollade om dom hade fått in sina libero paket och det hade dom : ). Har varit där typ 3-4 gånger och då har det inte funnits : ). Det stod på gåvobeviset att skynda dig att hämta paketet innan dit barn växer ut det. Blöjorna som var med var upp till 11kg strumporna var storlek 22-23 tror jag och det är ett tag kvar så det var inte så brottom att hämta det : ). Vi gick in på coop och köpte mat, välling och gröt till Felicia var mycket billigare där än i affärerna här : ) så nu har vi bunkrat upp lite.

Innan vi åkte hem åkte vi till djuraffären för att Daniel skulle köpa sniglar till sitt yngelkar, dom ser lite äckliga ut men dom ska göra rent där inne : ). Han köpte också ett badmintonrak.  Så nu är han glad : ).

 

Felicia börjar nu bli trött så hon snart slänga sig i sängen, men det får bli nån gång efter 7 så hon sover hela natten : ).


Felicia spanar in vad som fanns i paketet :)



Vi köpte också en overall till Felicia.



Tröjan jag köpte till mig själv.



Daniel med sitt nya rack : )



Pappas snigel :P








Säng dags.

Nu sover hon äntligen :). Felicia är väldigt envis av sig, det hon vill så ska det vara. När hon är arg och skriker vill man nästan ha öronproppar för hon har en pipa så det känns som att man ska bli döv : ). Hennes farmor tycker vi ska döpa henne till decibel :P. Det är tur att hon inte skriker jämt för då skulle vi inte ha någon hörsel kvar. Hon kanske inte tror att vi hör henne men det gör vi.
När hon blir övertrött då får hon för sig att man ska skrika sig till sömns.

När jag la henne i sängen började hon skrika men när jag började sjung mad min fina stämma vart hon tyst och somnade till slut. Då kännde jag mig så stolt att man kan somna till min stämma :D. Just nu sover hon i våran säng men ska snart flytta över henne till henes säng : ).

Dom senaste dagarna har hon sovit inne i våran rum : ), hon har ett eget rum men nu när hon har varit så förkyld har det varit skönt att ha henne nära : ). Tycker om när jag hör henne andas annars går jag och kollar hela tiden i hennes rum så hon andas. Går till henne nästan varje reklam även att jag vet att hon andas där inne så måste jag.
När ja går och lägger mig kollar jag henne några extra gånger för att vara säker, om jag inte skulle göra det skulle jag inte kunna somna och bara ligga och tänka på det.
Jag har väldigt konstiga tankar för mig ibland :/ och ibland är det riktigt jobbigt. Men jag vet varför jag är sån och jag kan inte göra nå åt det.


Kortet är ett tag sen :) <3



Natti

Nu har jag köpt lite smått och gott ifrån oriflame vart en del både till mig och julklappar : ). Det var trevligt där, julmys. Jag kände ingen som var där, jag känner hon som pratade om produkterna. Vi fick lukta och prova om vi ville. Till slut visste man inte vad man hade luktat på, allting luktade nästan likadant tillslut : ).

Vi får hoppas på att allting finns som jag beställde hon berättade att vissa produkter håller på att ta slut.

 

I morgon ska vi göra en del, först ska Daniel åka och kolla synen för att se om han behöver glasögon. Efter det ska vi åka in till Örebro och hälsa på Marcus och Anna kolla in deras nya lägenhet : ). Sen blir det en tur till marieberg och kolla om det finns nå julkappar att köpa : ). Vill hitta en docka till Felicia.

 

Nu måste jag försöka natta Felicia hon vill inte riktigt sova, hon är trött men hon fick för sig att vara vaken. Hon ligger på en kudde och försöker resa sig upp medans hon håller på med mina byxor : ). Det går inte så bra för hennemen hon är söt : ).

 

Godnatt.


Pappabus

Sitter på golvet och kollar på när Daniel busar med Felicia. Det är så mysigt att se när dom leker och busar, man blir alldeles varm i hela kroppen : ).

Felicia sitter just nu på pappas mage och leker med en flaska, den är jätte intressant :).

 

Jag skulle verkligen behöva diska det är ett berg av disk i köket, skulle diskat igår man jag glömde bort det : ). Ska försöka få Felicia att sova lite middag om hon vill så ska jag fixa i ordning i köket. Pappa Daniel ska i väg och försöka få vaccin spruta : ), så jag håller tummarna på att han får den för han ska åka dit en halv timme innan det öppnar :).

 

Nu börjar Felicia bli arg på flaskan, den rullar hela tiden iväg för henne : ). Så hon tog reklamen istället och lekte med, men den vill så gärna in i munnen så man får sitta och plocka små bitar ur munnen på henne. Tänk att allting som hon får tag i ska in i munnen. Det är tur att hon är liten och söt : ).

 

Skriver i kväll om hur det var på oriflame får se hur mycket pengar jag bränner : ).

 

Gammal bild men Felicia tycker också om att busa :)

 


RSS 2.0